top of page
The White Shirt 
2018 RO+ENG
(selfpublished) 

Hardcover with jacket, 224 x 240 mm, 84 pages, 200g/m2 matte paper
Introduction by Cristina Ciocea

100 RON (20€) 
+ shipping

 

For orders, please use the contact form. 

     "Cinci ani de zile a muncit Stefan Neagu la proiectul sau, "The White Shirt" (2012-2017). Albumul se situeaza in zona fotografiei nud emotionale. modelele fiind imbracate cu o simpla camasa alba, circumstanta care poate vira usor spre un camp al simbolisticii. Astfel camasa imbraca la exterior si dezgoleste la interior, un paravan capcana care functioneaza ca un fel de portal in incercarea de a redescoperi identitatea femeii dincolo de standardele pe care le impune societatea. Datorita obiectului-totem, ea e "obligata" sa se dezvaluie, refuzandu-i-se chipurile cotidiene. O inspirata "jonglerie" tematica pusa in scena cu ajutorul unui obiect elementar si o cadere de masti in imagini extrem de calde si de cuminti, care vin din postura, atitudine, decor, atmosfera. Modelele sale ies din parametrii obisnuiti in care asezam femeia nud. Ici si colo intalnim extrem de discret un erotism de bun gust, manierat, senzual, inaccesibil in lipsa unei doze serioase de educatie. "The White Shirt" are ca tinta nu corpul femeii, ci lumea captiva pe care aceasta, cu sau fara voia ei, o tine ascunsa. Este o carte-portret intr-o abordare intimista, o proiectie strict personala pe care Stefan Neagu accepta sa o imparta cu noi."
                                                                                                                                                            Florin Sipos
                                                                                                                                                    www.mondorama.ro

Coperta.jpg
Transsubstantia
2022 RO+ENG
(selfpublished)
2023_WINNER.png
create_hmention_seal22.png

Hardcover with jacket, 230 x 230 mm, 84 pages, 150g/m2 matte paper
Introduction by Florin Sipos

120RON (24€) 
+ shipping

 

For orders, please use the contact form. 

Autorul caută întotdeauna asemănările, nu deosebirile, întregul, nu ceea ce le diferențiază, structurile simetrice mai degrabă decât contrastele, deși acestea din urmă sunt presupus mai lejer de asimilat și mai fertile prin dialectica lor. A ales deliberat vecinătatea a două imagini tocmai pentru a debloca starea de stază mentală în care ne aduce uneori confortul existenței. A optat voit pentru o anume așezare în oglindă poate și în virtutea unei înțelegeri superioare a relațiilor dintre lucrurile și ființele acestei lumi: dincolo de orice deosebire formală suntem toți și toate sumă a elementelor lui Mendeleev. Nimic nu se pierde, totul migrează în Transsubstantia: chimia, forma, înțelesurile. Fotografiat totul atât de elegant!... Indiferent că este vorba despre nuduri, despre peisaje sau despre portrete, Ștefan Neagu păstrează această excelență - eleganța - ca mod esențial de configurare a artei sale. În plus, fiecare imagine impune o anumită disciplină a privirii, o cultură a observației, un nivel de abordare superior a formei ca artă
                                                                                                                                                            Florin Sipos
                                                                                                                                                    www.mondorama.ro

DSCF4878.jpg
AEQUIVALENS 
2024 RO+ENG
(selfpublished) 

Hardcover, 260x 220 mm, 94 pages, 150g/m2 Novatech matte paper
Introduction by Horatiu Cristea

150 RON (30€) 
+ shipping

 

For orders, please use the contact form. 

Echivalențele au condus la asocieri de imagini, ori fotografie și haiku, care colaborând au condus către entități ideatice distincte.

Împărțită în șapte capitole, cartea conține ca teme de facto mai mult stări emoționale decât obiecte în sine, ca subiecte. Este o călătorie sentimentală, în care afectele traduc imaginile desfășurate pe pagini, fotografiile devenind emistihuri ale unei poetici vizuale latente.

Mai mult sugestiv decât descriptiv, desfășurarea conduce intuitiv către aflarea sensului, fără pretenția calității de demonstrare a unei teoreme, a unei definiții universale general valabilă. Este o consimțire a lui, în cel mai pur, simplu și empiric mod, fără rigiditate tehnică ori cuatificare riguroasă.

bottom of page