top of page

Impresii de la Fujifilm X World Photo Gallery - 5th anniversary

Am fost onorat de selectarea mea ca si participant la expozitia organizata de Fujifilm cu ocazia implinirii a cinci ani de la lansarea sistemului X, poveste ce a inceput cu Fujifilm X100, aparat ce a schimbat substantial perceptia asupra aparaturii fotografice, tot mai multi fotografi, printre ei numarandu-ma si eu, fiind fascinati de acest sistem ce a cunoscut o dezvoltare impresionanta si imbunatatire continua. Alaturi de 100 de fotografi consacrati, printre care David Alan Harvey, fotograf Magnum, Damien Lovegrove, Kevin Mullins, Zack Arias, Tomasz Lazar si multi altii, au fost selectati 107 fotografi din totalul de peste 3700 de inscrieri din 90 de tari, pentru a expune la sediul central Fujifilm Square din Tokyo.

Decizia de a fi prezent la aceasta expozitie si personal, nu doar prin fotografie, a fost o provocare din multe puncte de vedere, insa am stiut ca daca nu as fi ajuns sa o vad live, poate as fi regretat toata viata. Aceasta sarbatorire a devenit un fel de "Fujikina", fiind lansate noi aparate, un teleobiectiv nou si prezentat un sistem de blitz nou, intreaga atentie fiind captata de Fujifilm X-Pro2, cu un nou sistem de focalizare, senzor si procesor nou, acesta devenind astfel varful de gama al aparatelor Fujifilm. Am avut bucuria de testa acest aparat impresionant, doar depasirea Gear Aquisition Syndrome facandu-ma sa nu ma gandesc la o noua investitie foto...:)

A fost o experienta inedita, am cunoscut oameni frumosi, dedicati meseriei lor, perfectionisti, si nu pot decat sa le multumesc pentru faptul ca imi fac viata mai usoara, facilitandu-mi utilizarea aparaturii foto si lasandu-mi mai mult timp pentru aspectul creativ al fotografierii.

Arigato gozaimashita!

PS Si pentru ca Fujifilm stie sa isi respecte admiratorii, am beneficiat de un check-up al "calului meu de povara", X-T1. :)

Etichete:

bottom of page