top of page

Expoziția de fotografie 3x10

Încă de la inventarea fotografiei s-a tot pus întrebarea dacă fotografia este sau nu o forma de artă și dacă are sau nu ce căuta în galerii. Nu voi încerca să trag eu concluzia dezbaterii, însă pot spune că, atâta vreme cât o imagine, fie ea documentara, fie conceptuală, portret sau peisaj, reușește sa transmită o emoție, o stare privitorului, este o arta.

Acum un an am pornit un proiect în care am pus toate cunoștințele mele despre fotografie, sub forma unui curs pentru începători. În 2010, când am început sa iau mai în serios fotografia, mi-aș fi dorit să fi existat un astfel de curs aici, la Onești, care să limpezească și să structureze informațiile "ciupite" pe ici pe colo. În 2012 terminam studiul la New York Insititute of Photography, apoi, în 2015 am urmat cursul de formator. Acestea, alături de multele cărți citite despre fotografie și miile de imagini văzute realizate de maeștrii fotografiei mondiale m-au ajutat să duc proiectul la bun sfârșit. Astfel, ianuarie 2016 m-a găsit alături de primii cursanți discutând "Despre fotografie...".

Vineri voi fi alături de absolvenți ai cursului, emoționat cel putin în aceeași măsură ca și ei. Pe simeze nu vor fi doar fotografiile lor, ci și sufletul lor deschis, pe care vă invită să-l cunoașteți. Îi felicit din toată inima și le doresc un drum cât mai presărat cu bucurii și realizări în frumoasa lume a fotografiei.

 

 

bottom of page